Find Black Friday tilbud på vinterdæk her

Vinteren nærmer sig og det samme gælder de gode tilbud, når der er Black Friday. Du kan f.eks. investere i et par nye vinterdæk, så din bil er klar til de frosne veje, som er lidt mere udfordrende at køre på, når det er vinter. Her kan du læse nogle svar på spørgsmål til vinterdæk:

Er der en lov for at skifte til vinterdæk?

Det er faktisk ikke lovpligtigt at skifte til vinterdæk i Danmark. Men alligevel anbefales det, fordi vinterdæk er tilpasset vejenes tilstande om vinteren – så du har optimal sikkerhed.

I andre lande omkring Danmark, er det derimod lovpligtigt at bruge vinterdæk om vinteren. Det er f.eks. lovpligtigt i Sverige, Norge og Tyskland. Hvis du skal afsted til disse lande i vinterhalvåret, er det en god ide at sætte sig ind i landenes specifikke regler for, hvornår du skal bruge vinterdæk.

Hvornår skal der skiftes til vinterdæk?

Der er ikke nogen fastlagt dato for, hvornår du bør skifte til vinterdæk i Danmark. Istedet skal du holde øje med vejrudsigten. Når temperaturerne falder til 7 grader, er det en optimal tid til at skifte over til vinterdæk, anbefaler Dækbranchens Fællesråd. Det sker ofte i oktober eller november, når der begynder at komme frost på vejene.