Find Black Friday tilbud på tørretumbler her

Skal du have fat i en ny og energivenlig tørretumbler, når de kommer på tilbud til Black Friday? En tørretumbler er en hvidevare, som de fleste sætter stor pris på at have i hjemmet, når der skal tørres tøj til store og små. I det følgende kan du læse mere om hvordan du vedligeholder din nye tumbler og sparer på energien, når du tørrer tøj. 

Rengør filteret mellem hver tørring

Filteret opfanger tøjfnug og fnuller, mens tørringen sker. Fnugfiltret er altid placeret i lågen. Uanset hvilken tumbler, du har købt, bør fnugfiltret renses efter hver tørring, så der ikke kommer fnug og fnuller ind i tumblerens tørringskanaler. Hvis filtret er stoppet og ikke kan renses med håndkraft, kan det skylles igennem med en bruser og eventuelt skrubbes forsigtigt med en blød børste. I nogle modeller finder du også et filter nederst i lågeåbningen. Det har også godt af en rengøring med  jævne mellemrum, gerne med en støvsuger.

Stoppet filter betyder længere tørretid

Et stoppet filter hæmmer tumblerens tørreevne og forlænger tørretiden betragteligt. Den varme luft kan ikke cirkulere hurtigt nok, og kan føre til overophedning, og maskinen slår tørringen fra. 

Energirigtig brug af tumbleren

Du ved det sikkert godt: En tumbler skal bruge en del el for at tørre de våde bukser, sokker og t-shirts. Du kan spare på energien og skåne miljøet ved at følge disse råd:

Tør tøjet udenfor. Det bedste energiråd er logisk nok at begrænse brugen af tumbleren og vælge udendørs tørring. Det er dog ikke altid muligt i det danske klima. Du kan dog stadig tørre tøj, så længe at det ikke regner. F.eks. kan du tørre tøj udendørs, selvom det fryser. 

Vælg en A+++ mærket maskine. Kondenstørretumblere med varmepumpe får ofte A+++ energimærket. Energiforbruget for maskinerne er det samme som opvaskemaskiner og vaskemaskiner.