Find Black Friday tilbud på sengetøj her

Skal du have nyt og lækkert sengetøj? Så hold øje med, hvornår Black Friday går igang. Der er mange tilbud på sengetøj i god kvalitet og som du vil nyde at putte og sove i. Her kan du læse mere om hvordan du vedligeholder dit nye sengetøj:

Vask sengetøjet ved at følge vaskeanvisningen

Hvilken temperatur skal vasketøjet vaskes ved? Det kommer meget an på, hvilken type materiale dit sengetøj er lavet af. Sengetøj er oftest lavet af bomuld, og bomuld kan du vaske ved 60 grader og derover. Og det anbefales også generelt, at du vasker dit sengetøj eller linned ved 60 grader. Der er husstøvmider og bakterier i sengetøj, som ikke slås ihjel ved lavere vasketemperaturer. Har du derimod sengetøj i satin eller silke, bør du være ekstra opmærksom og læse vaskemærket: Satin og silke tåler typisk kun op til 40 grader. Så det er en god ide at holde tjek på hvad de forskellige typer materialer kan tåle mht. vask. 

Hvor ofte skal jeg vaske mit sengetøj?

Svaret er: Regelmæssigt. Men hvor ofte er regelmæssigt så lige? Tommelfingerreglen siger, at det er bedst at vaske sengetøj mindst hver 14. dag – medmindre du har været syg. Så er det bedre at vaske sengetøjet med det samme, så du ikke udsætter dig selv og andre for bakterier. Hvis du har allergi, astma eller på anden måde er overfølsom over for støvmider, er en ugentlig vask anbefalelsesværdigt.