Find Black Friday tilbud på autostole her

Når junior skal have en ny autostol, handler det om at vælge en stol, som er 100% sikker, nem at spænde og rar for barnet at sidde i. Der er en række råd, som du kan følge, når du skal have fat i en autostol, f.eks. til Black Friday.  

Isofix eller selemontering?

Hvis mor og far har to biler og afleverer på skift, vælger I måske at autostolen skal kunne bruges i begge biler. Her er det en god ide at vælge en fleksibel autostol med Isofix.

De nyeste autostole monteres nemlig med systemet Isofix. Fastspændingen sker via fastmonterede u-bøjler, der er skjult mellem bilens sæde og ryglæn. Autostolen klikkes blot på u-bøjlerne på stolens Isofix-beslag. Nemt og bekvemt, f.eks. om morgenen, når det skal gå lidt stærkt på vej ud ad døren. 

Har du en bil med Isofix-beslag? Så skal du naturligvis vælge en autostol med Isofix. Hvis bilen ikke har Isofix, så kan du købe en autostol, der monteres med bilens seler.

På forsædet eller bagsædet?

Husk at det er meget vigtigt for barnets sikkerhed at slå airbaggen fra, hvis barnet sidder på forsædet, i en bagudvendt autostol. Hvis dit barn sidder på forsædet i en fremadvendt autostol, kan du tjekke instruktionsbogen, om airbaggen skal slås fra. Det er kun nyere biler som har intelligente airbags, der kan detektere børn på forsædet. I tvivl? Så bør du altid placere barnet på bagsædet.